1. Madonna rendez

A Sierra Leone-i balett táncos életéről szóló filmet Madonna fogja megrendezni

Az amerikai MGM stúdió, amelyik korábban már megvásárolta Michaela DePrince memoárjának jogait, nemrég bejelentette: a Sierra Leone-i balett táncos életéről szóló filmet Madonna fogja megrendezni.

A Taking Flight című opusz az afrikai művész karrierjét mutatja be, aki háborús árvaként jutott el a legnagyobb színpadokig. A 23 éves táncos egyike a világ néhány fekete bőrű klasszikus balerinájának.

Michaela hároméves volt, amikor szüleit elvesztette: anyját betegség vitte el, apját pedig a brutális polgárháború alatt ölték meg.

Több tucat másik gyerekkel együtt egy menedékhelyre került, ahol azért csúfolták, mert csúnyának tartották. Megpróbálták elhitetni vele, hogy vitiligója (pigmenthiányos bőrbetegség) miatt senki nem akarja majd örökbe fogadni.

A lány azonban kitartóan hitt abban, hogy ő ennél nagyobb dolgokra hivatott. Nem érdekelte, mit mondanak mások, biztos volt benne, hogy belőle egyszer még lesz valaki.

 

 

Négy éves volt, amikor egy amerikai házaspár adoptálta, és rögtön táncórára íratták be. A kislány beleszeretett a balettba, mint egy interjújában mondta: ilyet még soha nem éreztem. Ennek ellenére nem fért bele a tipikus balett táncos bőrébe, sportos alkata miatt több szerep is elkerülte. Michaelát azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy az álmait kergesse.

14 éves volt, amikor szerepet kapott egy dokumentumfilmben, és ösztöndíjat nyert New Yorkba. Ma Amszterdamban szólótáncos a holland nemzeti balettnél.

Dolgozott együtt Beyoncéval, illetve olyan csoportokkal, akik a háborús zónákban élő gyerekeket próbálnak segíteni. Nagy álma, hogy egyszer iskolát nyisson Sierra Leonéban.

.

.

<<< vissza Balett hírek főoldalra

.