Balett harisnya

Balett harisnya

Elméletileg zokniban is lehet balettozni, gyakorlatban viszont nem szerencsés, mert nem ad fogást egyáltalán, így egyfelől nem tudsz minden pózt megtartani, másfelől veszélyes, mert könnyen elcsúszhatsz benne.

Ma már léteznek piruett zoknik, melyek csak a lábujjakat és a talp első felét fedik, de kezdőként a balett harisnya az ideális viselet órán legfőképp azért, mert a tanár tökéletesen látja az izommunkát, hogy mennyire feszíted a lábad, vagy, hogy egyenes-e a csípőd.

Színben, fazonban és anyagban is többféle balett harisnyát különböztetünk meg. A spicc harisnyát nem kell bemutatni: a talpon lévő varrott nyílás azt a célt szolgálja, hogy a balerina könnyedén felhúzza és levegye a spicc cipőben lévő ujjvédőket.

A legklasszikusabb fazon a lábfejes, ami minden centinket beborítja, olyan, mint a nejlonharisnya, csak tartósabb anyagból készül. A lábfej nélküli érhet bokáig vagy lehet capri fazonú, ami lábszárközépig ér.

A kengyeltalpú balett harisnya szabadon hagyja a talp felső részét, illetve a sarkat, a teljes testharisnya pedig nyaktól lefelé mindent beborít. Az anyaga lehet nejlon, lycra, mikro szálas, elasztán stb. Válasszuk a profi gyártó termékét, mert így biztosak lehetünk benne, hogy tartós, jó minőségű harisnyát kapunk.

Ami pedig a színeket illeti, manapság minden árnyalatban készül, továbbra is tartja népszerűségét a rózsaszín, fekete és testszínű változat.

 

Belmove Tánccipő bolt Budapesten a Nyugatinál!
Nézd meg felnőtt balett harisnya kínálatunkat!

KLIKKELJ a képre>>>

 

 

<<< vissza Miami Felnőtt Balett oktatás Budapest főoldal

.