Bajári Levente ismét fellép a világhírű Le Gala des Étoiles balettgálán

2009.09.10.

Bajári Levente Way of Words című koreográfiájával ismét meghívást kapott a 2009. szeptember 10-én, Montrealban megrendezésre kerülő Le Gala des Étoiles balettgálára, amely a világ legkitűnőbb klasszikus és modern balettművészeinek csúcstalálkozója.
Az évente megrendezett Le Gala des Étoiles balettgálát Victor Melnikoff

Az évente megrendezett Le Gala des Étoiles balettgálát Victor Melnikoff alapította 1986-ban, Montrealban, azzal a céllal, hogy bemutassa a világ legkiemelkedőbb táncművészeit a kanadai közönségnek. A fogadtatás olyan frenetikus volt, hogy további előadásokat rendeztek Kanada nagyobb városaiban.

A fiatal koreográfus elmondta: „Óriási megtiszteltetés számomra, hogy alkotóként ismét jelen lehetek e több mint két évtizedes múltra visszatekintő, nemzetközi hírű tánceseményen, amelyen a nemzetközi táncélet színe-java lép fel. Bízom benne, hogy „Way of Words” című darabom ismét sikert arat.”

Bajári Levente modern pas de deux-jét a koreográfus és Pazár Krisztina címzetes magántáncosnő előadásában láthatja majd a közönség. Az ifjú művészek a gálaműsor után Miamiba utaznak, s szeptember 12-én egy jótékony célú nemzetközi balettgálán előadják Bajári Levente korábbi darabját, a „Point” című koreográfiát.

 

vissza