Balettcipő

Balettcipő

Balettcipő

Apró kis vászondarabnak tűnik az egész, de ha rosszul választasz balettcipőt, az bizony a balettórák rovására is mehet. Nem mindegy ugyanis, hogy órán miben pliézik az ember lánya.

Ha nyom, kényelmetlen vagy lifeg a lábon, a kedved is elmehet a gyakorlástól. Ellenben a tökéletesen lábra simuló balettcipő Vaganovát varázsol a tanulóból a felnőtt balett oktatáson.

Tehát ne vedd meg az első párat próba nélkül, mert kellemetlen meglepetésben lehet részed. A jó gyakorló ismérve, hogy ha ráállsz, nem nyomja a lábadat se hosszában, se széltében.

 

 

 

Ha bőrből készült lábbelit választasz, legyen passzentos, azaz teljesen illeszkedjen a lábfejre, hiszen az idő múlásával a bőr ki fog nyúlni. Ha viszont a vászon mellett teszed le a voksod, akkor elég, ha minden ponton kényelmes, a vászon ugyanis már nem tágul.

Úgy simuljon a lábadra a gyakorló, mint egy zokni, tehát ne lehessen összecsípni sehol felesleges anyagot. Ma már sok helyen előre felvarrják a gumiszalagokat, de ha magad varrod, ügyelj rá, hogy azok is pont megfelelőek legyenek: nem túl lazák, nem túl szorosak.

A cipő felső szélébe varrt vékony szalagot elől kösd masnira és tűrd be a cipő alá, ezzel biztosítod, hogy az mindenhol a lábra simul. Ne spórold meg a próbát, lépegess, táncolj az új cipőben, spiccelj, pliézz, hogy a felnőtt balett oktatáson is örömöd leld benne.

 

<<< vissza Miami Felnőtt Balett oktatás Budapest főoldal

.