Spicc cipő

Spicc cipő

Spicc cipő

Eljött az idő, hogy spiccre állj? Ha kiforrott a tudásod, és a lábad is megfelelő izomzattal bír, akkor nincs más hátra, mint megvenni az első pár spicc cipőt, amellyel új magaslatokba törhetsz a balett univerzumában.

A legfontosabb: ha a gyakorlónál fontos volt a megfelelő lábbeli, most méginkább igaz. Akár egy órát is igénybe vehet, amíg megtalálod a tökéletes párat a felnőtt balett oktatásra.

 

 

 

A spicc cipő három fő része: az ujjaknál lévő box, a törzs és a szalagok. Milyen a jó hossz? A lábujjak érintsék, de ne nyomják a box végét, ha laposan állsz. Egy demi-pliével próbáld ki, hogy tényleg nem hajlanak vissza az ujjak. Ezután egy lábon állj spiccre, hogy megnézd a sarok hosszát.

Ha nem tudod összecsípni a szatént a saroknál, akkor a cipő kicsi.

Ha befér az ujjad a lábad és a szatén közé, akkor a cipő nagy.

Ha spiccen a box végénel ráncolódik a cipő, akkor a box túl szűk. Próbálj egy nagyobbat!

Ha nem tűnik el a ránc, akkor a szélességet kell növelni. Addig kell próbálni, amíg tökéletes nem lesz.

A tükörben azt is meg kell nézni spiccen állva, hogy csavarodik-e a cipő. Ha igen, akkor is másikat kell felpróbálni. Hosszabb lábujjaknál hosszabb felső rész szükséges, rövidnél pedig kurtább hossz is elég.

A belső talp a másik hangsúlyos része a spicc cipőnek. Ha a lábad túlságosan a box fölé hajlik, erősebb törzsre van szükség, hogy jobb támaszt adjon a lábfejnek.

Ha viszont úgy érzed, mintha visszatartaná valami a lábad, akkor alacsonyabb felső részre és puhább törzsre van szükséged a felnőtt balett oktatásra.

 

<<< vissza Miami Felnőtt Balett oktatás Budapest főoldal

.